Lillehammer 2016: pirmieji startai

Andrejus Drukarovas

Vakar oficialiai Lilehameryje atidarytose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse, šiandien startavo trys Lietuvos rinktinės nariai: slidininkas Rokas Vaitkus, kalnų slidininkas Andrejus Drukarovas ir ledo ritulininkas Dinas Mukovozas.

Naujas iššūkis – „Cross Free“ rungtis

Pirmasis prie starto linijos šaltą ir saulėtą rytą kartu su 49 sportininkais stojo R.Vaitkus – jaunasis olimpietis jėgas išbandė naujoje „Cross Free“ rungtyje. Antrose jaunimo olimpinėse žaidynėse ši rungtis buvo nemažas iššūkis daugeliui sportininkų – slidininkai nėra pratę prie trasos, kurioje daug staigių posūkių ir tramplinų. Kvalifikacijoje slidininkai startavo po vieną, Rokas finišavo 21-as ir pateko į pusfinalį. Pusfinalyje prie starto linijos kartu stojo jau 10 sportininkų, galutinėje įskaitoje Rokas užėmė aukštą 23-iąją vietą.

„Kai pusfinalyje startavome kartu, iš pat pradžių nepavyko užsiimti geros pozicijos ir išsiveržti į priekį. Man tai visiškai nauja rungtis, todėl savo rezultatu esu patenkintas, tikiuosi, patenkinta ir trenerė Kazimiera Strolienė,“ – įspūdžiais po naujo iššūkio dalinosi slidininkas.

Lilehameris 1diena 3 of 26

Pirmąją vietą šioje rungtyje iškovojo Magnusas Kimas (Pietų Korėja), antrąją – Thomas Hellandas Larsenas (Norvegija), trečiąją – Lauris Mannila (Suomija).

Varžybas stebėjo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas ir Norvegijos princas Haakonas Magnusas.

A.Drukarovas: „Tikrai turiu kur tobulėti“

Tą pačią dieną prasidėjo ir kalnų slidinėjimo varžybos – „Super G“ rungtyje kartu su 52 sportininkais startavo A.Drukarovas. Finišavo 46 kalnų slidininkai. A.Drukarovas trasą įveikė per 1 min. 15,10 sek. ir bendroje įskaitoje liko 35-as. Nuo varžybas laimėjusio amerikiečio Riverio Radamuso mūsų sportininkas atsiliko 4,48 sek.

„Jaučiuosi pavargęs, prieš startą blogai miegojau. Trasa buvo labai gera, buvo ledo, o paskutinė jos atkarpa – rimtas iššūkis. Tikrai turiu daug kur tobulėti, pasistengsiu kitose rungtyse pasirodyti kiek galima geriau,“ – jaunasis sportininkas neslėpė nusivylimo, tačiau kartu su treneriu Massimo Lazzaro tikisi, kad kiti startai bus sėkmingesni.

Lilehameris 1diena 15 of 26

Vaikinų „Super-G“ varžybas stebėjo Europos olimpinių komitetų asociacijos prezidentas Patrickas Hickey, mūsų sportininko palaikyti atvyko ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir generalinis sekretorius Valentinas Paketūras.

Taip pat šiandien olimpiadoje varžėsi ir Lietuvos ledo ritulio atstovas, kuris po 2 iš 7 rungčių bendroje įskaitoje užima 7 vietą.

Daugiau informacijos apie varžybas ir visus rezultatus galite rasti lillehammer.com svetainėje
SetHeight800-Lilehameris-1diena-1-of-26 SetHeight800-Lilehameris-1diena-4-of-26 SetHeight800-Lilehameris-1diena-10-of-26